På utflykt till Götet!


I det numera populära bostadsområdet Majorna i hörnet av Mariagatan och Svanebäcksgatan ligger The Red Lion. Spårvagnen passerar på Mariagatan så det är lätt att ta sig dit.
Som man ser på bilderna ovan så finns det en skyddad utedel och det finns dessutom en helt öppen utedel som kan locka rökarna under den svala våren. Under ljumma sommarkvällar kan man tänka sig att det är en populär yta.
Inne i puben finns två ganska rymliga avdelningar. Den första är välkomnande och luftig även om den är inredd i klassisk något mörk inredning (man får en känsla av tapeter från Rusta, märkliga kristallampor...). En bit in i lokalen ligger själva bardisken och strax intill finns den mer lugna matavdelningen. Det är inte så att man känner att man måste äta när man sitter där - men det känns naturligt att sätta sig här om man vill äta. Besökarna är blandade, ingen speciell kategori människor - det känns bra.

Vi slår oss ned i "matavdelningen" och kollar igenom menyn. Vanligen är det kutym att man beställer mat och dricka i baren - i varje fall i England - men här blir man uppassad av personalen. Det kan man ju inte klaga på precis.


Menyn visar ett utbud av CLASSICS - Say no more
Vi väljer en Klassiker - Fish´n Chips!! Tyvärr är det inte torsk utan en mer kompakt fisk - kanske sej, dock inte så grå som sej brukar vara. Tack och lov. Hyfsat, men ger inte mersmak. Jag skulle inte välja Fish´n Chips om jag valde att komma tillbaka. Jag tror inte ens att jag skulle välja att komma tillbaka till The Red Lion i Göteborg. Det var jättekul att få möjlighet att göra ett studiebesök i alla fall. Några extra fina detaljer var de "graverade" glasen och servetterna med "red lion-loggan". Ambitiöst

Kompakt fiskbit i kompakt sällskap

Stajlat glas

Inte fullt så inspirerande utbud av dryck
Nåväl - slutbetyget för The Red Lion i Göteborg blir en

PS Efter en mycket klok kommentar från en trogen vän ändrar jag raskt omdömet till

Tillåt mig att ifrågasätta betygsättningen!
Om det är en gul tiger måste jag säga att du varit något för generös i bedömningen. Speciellt eftersom Green Lion Malmö (som är avsevärt bättre både i mat och atmosfär) fick samma gula nyans i betyg. Visst förstår jag att umgänget höjde känslan men om jag inte minns fel så var varken veggieburgaren eller fisken (75% av middagsgästernas måltider) en hit - snarare motsatsen. Dessutom var personalen av fumlig och ovarsam karaktär som slängde glas omkring sig för dyra summor (som du sa, ett plus, de hade fina glas, hög kvalité med välgjort tryck, säkerligen påkostade) .... Hur har du vävt in dessa i betygsättningen? En redogörelse vore i sin ordning
Tack för en övrigt bra och varm blogg! (Det är klart att vi kan ha olika åsikter)
Dina synnerligen välriktade och befogade synpunkter får mitt tidigare omdöme att vackla. Jag är helt klart beredd att byta färg på lejonhuvudet till RED (som i Red Lion!!)
Tackar för mycket kloka synpunkter.